SAĞLIK ÇALIŞANLARI.NET FORUM
Kasım 21, 2008, 12:36:39 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Forumumuza hoşgeldiniz.

Forumumuzda sorduğunuz sorular ilgili uzman arkadaşlarımız tarafından kısa bir süre içerisinde cevaplanacaktır.

Ayrıca forumda dile getirdiğiniz bazı hususlar, editörlerimiz tarafından incelenerek, raporlaştırılacak ve ilgili yerlere iletilecektir. (Sağlık Bakanlığı, sendikalar vs.)

Yine editörlerimizin incelemesi neticesinde bazı konular sitemizin ana sayfasında haber olarak yayınlanacaktır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: kadroları dolu olan yerlere sözleşmeli atanması  (Okunma Sayısı 978 defa)
rakballi
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 07, 2007, 10:21:41 ÖÖ »

çaışılmakta olan yerlere şu anda bakanlık sözleşmeli personel ataması yapmaktadır.peki burada kadrosuolan çalışanların hiç yasal hakkı yokmudur.neden bakanlık kadrolu 657 memurların üzerine atama yapmaktadır? ve ayrıca bu kadrolu 657 memurlar buralardan kendi rızaları dışında başkabiryere çekilecek lerdir budurmda idari mahkemeye başvurma hakları yokmudur.
admin
Administrator
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2007, 01:45:02 ÖS »

kadrolu olarak çalışanların yasal hakları vardır elbette. Bakanlık kadrolu olarak çalışanların bulunduğu yerlere sözleşmeli olarak atama yapması bakanlığın personel politikasından kaynaklanmaktadır. Bakanlık son dönemdeki bütün personel alımlarını sözleşmeli olarak yapmaktadır. Sözleşmeli personel atanan yerdeki kadrolu çalışanların kendi rızaları dışında başka yerlere çekilecekleriyle ilgili bir bilgiye sahip değiliz. Sizin böyle bir bilginiz varsa kaynağını belirterek bizimle paylaşırsanız seviniriz. Açıkçası böyle bir şeyin olacağını düşünmüyoruz. Bütün çalışanlar, idarenin her türlü işlemiyle ilgili olarak yasal süresi içinde idare mahkemesine başvurabilir.
özkan aydemir
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2007, 11:25:28 ÖÖ »

tıbbi teknolog olarak görev yapmakta olan bir sağlık çalışanıyım. özellikle sağlık bakanlığı 4/B adında özellikle merkezlere yeni sağlık personeli atamaktadırlar. kadrolu yıllarca taşrada çalışmış personeller münhal kadro yok diye tayinleri yapılmamaktadır. Milli eğitimde 4/B li olarak atayacağı personeli ihtiyacı olan personel gitmeyen ücra köşelere atamaktadırlar. yeni 4/B li personeller merkeze atanmamaktadır. sağlık bakanlığı özellikle merkezleri 4/B li personelle doldurmaktadır. şunu merak ediyorum yıllarca taşrada çalışmış personellere haksızlık yapılmıyormu çoğunun çocuklarının okul vakti gelmiş mağdur durumdalar. birde özellikle merkezleri dolduruyorlarki seçimden sonra PDC uygulaması devreye girecek illerde komisyonları toplanacak merkezdeki personelide ihtiyaç fazlası diye ilçelere hatta köylere gönderecekler. PDC şuan askıda seçimden sonra büyük bir ihtimalle devreye girecek. Burda ne yapılmak istendiğini artık herkesin yorumlarına bırakıyorum. benim artık bu bakanlığa güvenim kalmadı. yaptığı uygulamalarla adalet anlayışına inanmiyorum.
myname42
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2008, 10:47:55 ÖS »

arkadaşlar anlaşılmıyormu merkezde özellikle hastaneleri 4 b li dolduruyorlar.sağlık ocakları aile hekimliğine geçilince buralarda sözleşmeli aile hekimi doktor ve aile sağlığı elemanı olacak.yeni atananlar hiç kadrolu olmazsa bu durumda bence sağlığı özelleştirmeye götürüyorlar.yakında hastaneleri satacaklar........
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!