SAĞLIK ÇALIŞANLARI.NET FORUM
Kasım 21, 2008, 01:30:55 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Forumumuza hoşgeldiniz.

Forumumuzda sorduğunuz sorular ilgili uzman arkadaşlarımız tarafından kısa bir süre içerisinde cevaplanacaktır.

Ayrıca forumda dile getirdiğiniz bazı hususlar, editörlerimiz tarafından incelenerek, raporlaştırılacak ve ilgili yerlere iletilecektir. (Sağlık Bakanlığı, sendikalar vs.)

Yine editörlerimizin incelemesi neticesinde bazı konular sitemizin ana sayfasında haber olarak yayınlanacaktır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Tıbbi Teknologların dikkatine!  (Okunma Sayısı 1974 defa)
yönetici
Administrator
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 04, 2007, 09:24:31 ÖS »

Döner sermaye katsayısı hususunda Strateji Geliştirme Başkanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşme neticesinde;
Açılan davaların çalışanlar lehine sonuçlanmasına müteakip Tıbbi Teknologların 075 katsayısından döner sermaye almaları için bir sendikanın başvuruda bulunduğu, konu hakkında yönetmelik değişikliği yapmak üzere çalışmaların tamamlandığı ifade edilmiştir.Esasında bu ifadelerin doğruluğuna güvenmekle birlikte siz değerli meslektaşlarımıza düşen bazı görevler bulunmaktadır. Bu düzenlemenin bir an önce yapılması için üye olduğunuz sendikalara örnek bir dilekçe hazırlatarak Bakanlığa başvuruda bulunmanız gerekmektedir.Bütün Tıbbi Teknologların bakanlığa başvurması kararlılığınızı gösterecektir.Bu kararlılığınız düzenlemenin yapılmaması halinde konunun yargıya intikal ettirileceği intibasını yaratacaktır.(ki) Bakanlık dava açılıp kazanılan bir konu hakkında derhal düzenleme yapmayı yeğleyecektir. 
özkan aydemir
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2007, 05:04:12 ÖS »

ya tamamda kazanılan davanın örneğini görmemiz gerekmektedir örneğini görmeden neye dayanarak döner sermayelerimizin 0,75 ten yani mahkemenin sonucunu uygulamasını bakanlık nasıl isteyeceğiz biraz mantıklı olun önemli olan mahkeme sonuçlarına ulaşabilmektir
mehmet sayılırer
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2007, 10:27:47 ÖÖ »

Tıbbi teknneloglarla ilgili mahkeme kararı türk sağlık senin sayfasında mevcutdur.Arkadaşlar oradan alabilir.
kayaturksavas
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2007, 12:11:58 ÖÖ »

arkadaşlar, bu bahsettiğiniz katsayı düzenlemesi hastanelerde çalışanları ilgilendirmiyor değilmi?Yanlış bilmiyorsam Kuruluşlardaki arkadaşlarla ilgili bir düzenleme?Cevabınızı bekliyorum.
gecegözlüm
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2007, 11:26:09 ÖS »

arkadaşlar, bu bahsettiğiniz katsayı düzenlemesi hastanelerde çalışanları ilgilendirmiyor değilmi?Yanlış bilmiyorsam Kuruluşlardaki arkadaşlarla ilgili bir düzenleme?Cevabınızı bekliyorum.

Arkadaşlar ben Şanlıurfa il sağlık müdürlüğünde tıbbi teknoloğ olarak çalışmaktayım. Defalarca sayın sağlık bakanlığına yazı yazdım.aldığım cevap şu aynen aktarıyorum.kurullarımız bu konuda çalışma yapmaktadır.bende sağlık bakannının 2006 yılında şanlıurfa ziyaretinde soru sorma gafletinde bulundum.bana 1000 kişilik toplantı salonunda verdiği
 cevap şudur.kurullarımız bu konuda halen çalışmaktadır.bende aynen cevap verdim sayın bakanım madem bukonuda çalışma yapmaktasınız niye durup dururken katsayımızı 0.75 ten 0.40 çektiniz ne gerek vardı çalışmanıza dedim.bakan etrafındakilere hemen emir verdi, bu arkadaşların nekadar dökümanı varsa sayın yerlikaya da şahit dosyalarımızı aldılar gidiş o gidiş.yine yazıyorum cevap aynı cevap.bu adamlar bizi asla sevmeyecek 2+2=4 ediyorsa adımda haşim bunlar olduğu sürece bize bu kapıda ekmekkkkk yok.çok ağır konuştum çok özür dilerim herkesten.hiç kimse inanmasın şöyle çalışıyoruz böyle çalışıyoruz diye hepsi palavradan ibaret bunların yapsınlarda görelim.halep ordaysa arşın burda ben hale cevap bekliyorum. ha şunu da söylüyeyim bundan bir yıl önce döner sermaye katsayı ile ilgili mahkeme başvurum olduydu malesef özgünüm mahkemeyide kaybettik.
neocan
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2007, 11:43:33 ÖÖ »

Sayın yönetici; Konya Sağlık Müdürlüğünde çalışan Tıbbi Teknolog Nevzat CANKURTARAN arkadaşımız, idare mahkemesindeki davayı kazandığı için sadece kendisi 0,75 katsayı üzerinden döner sermayesini alıyor.Bakanlık zaten biliyor bizlerin dava açtığını ve dava sürecinin devam ettiğini.Siz ne zaman görüştünüz bakanlık yetkilileriyle, tıbbi teknologlarla ilgili düzenleme yapacaklarını tarih verin çünkü bizlerde boş durmadık sürekli Bakanlığa dilekçelerle başvuruda bulunduk,ama bize yazılan cevabı yazıda  3 yıllık olduğumuzu ancak Lisans tamamlayan Tıbbi Teknologlar bu katsayıdan faydalanacaktır diyorlar.Bizi YÖK'e göre değerlendiriyorlarmış.Ama biz YÖK'e bağlı okullardan mezun olmadıkki, bizler Sağlık Bakanlığına Bağlı Enstitülerden mezun olduk, bizleri Sağlık Bakanlığı yetiştirerek kadro ve Ünvan değişikliği yaptıktan sonra sahaya gönderdi Öğretmen ve Tıbbi Teknolog kadrolarında başarılı bir şekilde hepimiz hizmet vermekteyiz.O zaman Sağlık Bakanlığı YÖK'e sordumu personelimin kadro ve ünvanını değiştirebilirmiyim diye.Bize sadece ideolojik yaklaşıyorlar diye düşünmeye başladık,çünkü bu katsayıları YÖK belirlemiyor, Sağlık Bakanlığı Strateji ve Geliştirme Başkanlığı karar veriyor.Bizlerin Sağlıkla ilgili Yüsek öğretim kurumundan mezun olduğumuzu Sağlık Bakanlığı çok iyi bir şekilde biliyor.saygılarımla.
özkan aydemir
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2007, 02:18:32 ÖS »

arkadaşlar bugün sağlık bakanlığı bilgi edinmeye yazı yazdım gelecek cevabı merak ediyorum gelecek cevabı hepinizle paylaşacağım.

Sağlık Bakanlığımıza
08.08.2006 tarih ve 2513 sayılı yazımla Tıbbi Teknolog ünvanlı personelin ek ödemesiyle ilgili bilgi edinme için başvurmuştum Bilgi edinme yoluyla strateji geliştirme başkanlığımızın 07.09.2007 tarih ve 6583 sayılı yazısında “Tıbbi Teknolog ünvanlı personelin Döner Sermayede uygulanacak ödemede 0.40 katsayısında bakanlığın düzenleyici işlemin tesisinde idari takdir yetkisinin kullanıldığı ve Tıbbi Teknolog ünvanlı personelin  2005 yılında yapılan ek ödeme yönergesinde Fizyoterapist, mühendis, biyolog v.s  sınıflara dahil edildiği ancak 2005 yılı uygulamasının takibinden ve kurumlardan alınan geri bildirimlerde Tıbbi Teknolog Unvan lı personelin eğitiminin diğer Biyolog, Mühendis, Sivil savunma uzmanı gibi 4 yıllık olmaması sebebiyle anılan gruplar için öngörülen katsayının uygun olmadığını belirtmişsiniz ve bakanlığın düzenleme yetkisine sahip olduğunu” yazmışsınız. Burada tıbbi teknologlara karşı yasal açıdan ve insan hakları açısından haksızlık ettiğinizi düşünüyorum.
Yazınızda belirttiğiniz üzere 4 yıllık olmadığımızı belirtmektesiniz ve bizlere 0,40 tan almamız gerektiğini söylüyorsunuz peki şef ünvanlı personeller çoğu lise mezunu az bir kısmı 2 yıllık yüksekokul mezunudur. Siz bu meslek grubuna nasıl 0,50 katsayısından döner ödeyebiliyorsunuz. Burada açıkcası haksızlıkların adaletsizliğin en büyüğü yapılmaktadır. Bunu kendi yazınızla teyit etmektesiniz. Biz en az 3 yıllık okul bitiriyoruz. Bizlere 0.40 tan almamız yönünde görüş bildiriyorsunuz ve bakanlığımızın düzenleyici ve takdir yetkisini kullandığını söylüyorsunuz takdir yetkinizi adaletsizlik yaparak mı kullanıyorsunuz. Bütün dünyada çalışma hayatında devletler takdir yetkisini kullanırken genelde personelin var olduğu konumdan maddi ve manevi konumundan daha iyiye yükselmesi kazanımlar açısından takdir yetkisini kullanmaktadırlar. Burada açık bir adaletsizlik vardır. Yıllarca bu teşkilata emek vermiş insanlarız. Bu haksızlığa boyun eğmeyeceğiz Türkiyemiz hukuk devletidir. Bu konuda vereceğiniz cevabı merak ediyorum. Vereceğiniz cevabı tüm teknolog ve sağlık camiası arkadaşlarla paylaşmak istiyorum meslek grubu olarak bizlere verilen değeri merak ediyorum. Kimse kimsenin ekmeğiyle oynayamaz hepimiz ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Benim diğer bir sorum madem 4 yıllık olunca 0,75 ten ödeme yapabiliriz diyorsunuz ben 3 yıllık enstitüyle beraber biyolog, mühendis gibi meslek grupları gibi 4 yıllık işletme fakültesi mezunuyum. Burada benim 0,75 ten döner almam gerekmiyormu. Diğer 3 yıllık enstitü mezunu tıbbi teknolog arkadaşlar madem 3 yıllık mezun, şefler lise mezunu en fazla 2 yıllık önlisans mezunu, enstitü mezunu arkadaşların 0,50 den daha fazla katsayıda döner alması gerekmiyormu neden bu konuda düzenleme yapılmamaktadır. Neden lise mezunu şefden daha düşük 0,40 tan döner sermaye verilmesinde ısrar edilmektedir. Burada 4 yıllık hemşirelik sağlık memurluğu bitirmiş arkadaşlarımız 0,40 tan döner almaktadırlar sizin verdiğiniz cevaba göre bu arkadaşlarımızında 0.75 ten alması gerekmiyormu bakanlığımızın düzenleme yetkisi ve takdir yetkisi yani açıkcası adaleti bumudur merak ediyorum. Birde sivil savunma uzmanları herhangi bir lisans mezunu olabiliyorlar belli bir üniversite mezunu olmalarına gerek yok hepside fakülte mezunu değiller bu arkadaşlarımızda 0,75 ten almaktadır buna göre ben 4 yıllık işletmede bitirdim bu arkadaşlarım gibi 0,75 ten almam gerekmiyormu. Gerektiğinde meclis insan hakları komisyonuna. Bu konu benim çok zoruma gitmektedir. Bizler ikinci sınıf insan değiliz bizler yıllarca bu teşkilata hizmet vermiş insanlarız. Askerliğimizi yaptık her şeyden önemlisi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyız kendi ülkemizde ikinci sınıf meslek grubu olmak istemiyoruz. Bizler ekmeğimizin peşinde insanların. Sorularıma yasal olarak yasal süreler içerisinde cevap verilmesi hususunda görüşlerinizi arz ederim.

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!