SAĞLIK ÇALIŞANLARI.NET FORUM

ORTAK KONULAR => Ortak konular => Konuyu başlatan: özkan aydemir üzerinde Haziran 12, 2007, 11:33:51 ÖÖ

Konu Başlığı: Görevde Yükselme Yönetmeliği
Gönderen: özkan aydemir üzerinde Haziran 12, 2007, 11:33:51 ÖÖ
Görevde Yükselme Yönetmeliği ve Eki olan Ek-1 Değerlendirme Ne kadar Objektiftir?

Sağlık Bakanlığı İdarecilik alanında yükselme sınavı açmamış olup, memurluk, Şoför, Şeflik, Ambar memurluğu kadroları için açmış olduğu görevde yükselme sınavı için başvuruları kabul etmiş olup, Görevde yükselme eğitimine katılacakların sayısı atama yapılacak kadro sayısının 3 katını geçemez. Eğitime katılma başvurusunda bulunanların sayısı ilan edilen atama yapılacak boş kadro sayısının 3 katını geçmesi halinde Ek 1'deki Değerlendirme Formunda gösterilen puanlamaya uyulmak ve Forma göre değerlendirilmek suretiyle toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere kadro sayısının 3 katı kadar personel belirlenerek eğitime alınacak ve sınava katılma şansı kazanacak.

Burdaki asıl sorun ek-1 değerlendirme formu adlı formdaki kıstaslara göre puanlama yapılmasıdır.

Bu puanlama sistemindeki kriterler objektif değildir. Puanlama kriteri olarak öğrenim durumu, hizmet süresi,Sicil notu, takdirname, ödül, hizmetiçi eğitimler, gibi kıstaslara göre puanlama yapılmaktadır. Eğitim, hizmet süresi,gibi kriterlere itirazımız yoktur. Şuan boş olan ve uzun bir süre atama yapılmayan İdareci kadrolarına bir şekilde siyasilerin olurunu almış Vekil İdareciler bakmaktadır. Atanan vekil idarecilerin çoğunluğu atandığı idari kadronun şartlarını ve liyakatını taşımamaktadırlar. vekaleten idareci atananların çoğunluğu değişik kurumlardan geçiş yapmış insanlardır. Sağlık Bakanlığına geçiş yapan memur arkadaşlarımız acaba ençok hangi kurumdan geçiş yapmaktadır?.. vekaleten idareci kadrosuna atanan ve birçoğu değişik kurumlardan geçiş yapan bu idareci arkadaşlarımız sicil notu, Takdirname, ödül verirken ne kadar objektif olabilirler? bu arkadaşlarımız sicilini doldurduğu, ödül verdiği, hizmetiçi eğitimlere gönderdiği arkadaşların Ek-1 değerlendirme formundaki puanı yüksek olacaktır.Eğitime katılma hakkı kazanacaklardır. akabinde sınav hakkı elde edeceklerdir. benim anlamadığım sağlık bakanlığı neden şartları tutan her memura ÖSYM gibi objektif güvenilir kurumların yapacağı görevde yükselme sınavına direk katılma hakkı vermiyor. Neden Kendisi öncelikle Ek-1 Değerlendirme formu gibi kriterlerle eleme gereği duyuyor. sağlık Bakanlığı ya kendi memuruna güvenmiyor yada Ösym gibikurumlara güveni yoktur. yüz kızartıcı gibi ağır suçları cezası olmayan yıllarca bu kuruma emeği geçen tüm memur arkadaşların direk sınava girme hakkının olduğunu düşünüyorum. sağlık bakanlığımız kazanan arkadaşları hizmetiçi eğitime almalı diyoruz. Sağlikçalişanları.net sitenizde anket yapılmalı diyorum ankakette Ek-1 değerlendirme formu objektifmi değilmi dersek emin olun %100 yakın objektif değil derler. herkes direk sınav hakkı ister. Gelişmiş ülkelerde kurumlar personeli ile ilgili kararlar almadan önce personellerine anket yaparak görüşlerini ister. çıkan sonuca göre kararlar alırlar. Bu da personellerine verdiği değeri gösterir. Ben inaniyorumki Sağlık Bakanlığında çalışan tüm memur arkadaşlarımız bu uygulamadan memnun değildirler. personellerin arasında huzursuzluk,gerginlik oluşmaktadır. Verimi azaltmakta olup haklı olarak kuruma karşı güvensizlik oluşmaktadır. Kuruma karşı güvensizlik oluştuğu gibi memurlarında birbirlerine güveni azalmaktadır.

Görevde yükselme yönetmeliğinde ençok dikkati çeken konu madde 7 de sınava katılmak için bakanlıkta 2 yıl çalışma şartı vardır. kuruma dışarıdan geçiş yapan veya yeni atanan 2 yıl çalışmış memur kurumu nekadar tanıyabilirki. ben 12 yıldır çalışıyorum hala kendi kurumumu tanıyamadım. sizce dışardan geçiş yapan enaz 2 yıl çalışmış kişiler idareci olarak atanmış olsalar sizce verimli olabilirlermi? Demekki Sağlık Bakanlığı Yıllarca kurumuna emek vermiş memuruna önem vermemektedir. enaz 10 yıl çalışma şartı taşımalıdır ki hakkaniyetli olsun mesela diyanetten geçiş yapan imam arkadaşlarımız olduğunu düşünelim 10 yıl bakanlığımız teşkilatında görev yapsın ki bakanlığımızı daha iyi tanısın. Ozaman kurumda idareci olmasına itirazımız olmasın.

Konu Başlığı: Ynt: Görevde Yükselme Yönetmeliği
Gönderen: drink77 üzerinde Temmuz 10, 2007, 05:33:39 ÖS
Bakanlığı tanımak ile görevde yükselme ilgili değil.Sende enaz 10 yıl olsun diyerek bence kendine pay çıkarmışsın.Nen işletme master mezunu fakat bakanlıkta 6 yıldır çalışan memurum,senin mantıkla G.Yük meye giremem.Yani adaletsiz Ek1 e sen Ek 2 getirmişsin.

Konu Başlığı: Ynt: Görevde Yükselme Yönetmeliği
Gönderen: özkan aydemir üzerinde Temmuz 11, 2007, 02:13:00 ÖS
arkadaşlar sağlık bakanlığı bilgi edinmeye yazı yazdım cevabı hepinizle burada paylaşacam

12 yıldır bu teşkilatta görev yapmaktayız yıllarca idarecilik alanında görevde yükselme sınavını bekledik. Sınav açılmadı. Son zamanlarda çok değişik duyumlar almaktayız kadrolu hastane müdürü müdür yardımcısı veya şube müdürü kadrolarına atamaların yapıldığı duyumunu almaktayız. Nasıl mı? sağlık müdür yardımcısı olarak kadrolu atama yapılıp bir alt görev olarak şube müdürü veya hastane müdürü kadrosu verildiği dedikodusu yayılmaktadır. Son 3 yıl içinde bu şekilde atama yapıldı mı yapıldı ise kaç kişinin ataması yapılmıştır ve şayet yapıldıysa atama yaptığınız kişilerin bizim bilmediğimiz görevde yükselme sınavının ötesinde bariz özelliklerinden dolayı mı atandılar. Eğer atama yaptıysanız bu kişilerin sayılarını eğitim durumlarını önceki meslek ünvanlarını öğrenmek isteriz Sağlık çalışanları arasında tereddüt hasıl olmuştur. Eğer bu şekilde atama yapılıyorsa neden görevde yükselme sınavı çıkartıldı. Görevde yükselme sınavı bu şekilde atamalar yapıldığı içinmi yapılmaktadır. Bizleri bu konuda aydınlatırsanız çok seviniriz. Bunları dedikodu şeklinde duymaktansa kesin bir dille sağlık Bakanlığımızdan resmi olarak Bilgi Edinme Yoluyla Yasal olarak öğrenmek isteriz
Bilgilerinize arz ederim.(size şikayette veya bilgi vermiyorum sadece bilgi edinme yoluyla bilgi istiyorum lütfen sabime yönlendirmeyin. Başbakanımız Kamu kurumları şeffaftır istediği her bilgi bilgi edinme yoluyla öğrenilebilir sözüne dayanarak bilgi istiyorum)