SAĞLIK ÇALIŞANLARI.NET FORUM

GENEL İDARİ HİZMETLER SINIFI PERSONEL => Hastane Müdür Yardımcısı => Konuyu başlatan: drink77 üzerinde Temmuz 10, 2007, 05:26:25 ÖS

Konu Başlığı: Vekil Müdür Yardımcıları
Gönderen: drink77 üzerinde Temmuz 10, 2007, 05:26:25 ÖS
Bir sürü imza ile sorumluluk alıp bunu maddi anlamda alamayanların görüşleri ve torpille müdür yardımcısı ve müdür olanlar ile ilgili görüşleri olanlar yazsın.Görevlendirmelerde en az 4 yıllık işletme-iktisat-kamu yönetimi mezunu olma şartını taşımayanların olduğunu görüpte bu  yanlış uygulamalara sessiz kalan var mı aranızda?

Konu Başlığı: Ynt: Vekil Müdür Yardımcıları
Gönderen: susuzkent üzerinde Temmuz 13, 2007, 10:40:59 ÖÖ
  BENCE  BU ŞARTLARA UYAN VAR MI DİYE SORSANIZ DAHA İYİ OLURDU. BU ŞARTLARA  UYAN  HİÇ KİMSE YOK Kİ GÖREVLENDİRİLENLER ARASINDA. ÜNİVERSİTE MEZUNLARI DURURKEN LAYIK  OLAN !!! LİSE MEZUNLARI  ÜNİVERSİTE MEZUNLARININ BAŞINA  MÜDÜR YARDIMCISI VE MÜDÜR YAPILMAKTA.BU DA BİLİNÇLİ YAPILMAKTADIR.

Gönderen: drink77 üzerinde Temmuz 18, 2007, 11:07:33 ÖÖ
Bilinçli yapılıyor buna katılıyorum.Ama bu fakülte (4 yıllık)mezun olma şartı kesinlikle aranmalı sağlık müdürlüklerinin dikkatine....

Gönderen: kürşat06 üzerinde Eylül 07, 2007, 12:02:13 ÖS
bence masa başına oturabilmek uğruna şahsiyetinden ideallerinden vaz geçenleri konuşmak lazım.

Gönderen: irreversible üzerinde Ekim 14, 2007, 08:32:10 ÖS
satın alma da işletme iktisat sorunsalı
Merhaba arkadaşlar, konuyu ve cevapları okudum ben de düşündüklerimi paylaşmak istedim.
aslında her zaman soru cevap olayını sevmişimdir ve konuyu şöyle bağlarsam sıkıcı da olmam.
1-Neden illaki işletme ya da iktisat mezunu olmak gerektiğini bu yazıyı yazan arkadaşımın açıklaması gerekmez miydi? Özellikle satın alma biriminde çalışan personelin illaki de işletme ya da iktisat bitirmesi gerekmiyor. Çünki hastane satın alma birimi mevzuatı, ilgili kanunları, yönetmelikleri ile apayrı ve özgün bir birimdir.
2- Ayrıca sağlık konusunda temel bir bilgisi olmayan insan için çok daha zor bir iş olmaz mıydı? (bu arada yazdıklarım genelde satın almadan sorumlu müdür yardımcıları hk.)
düşünsenize daha önce -en basit örnekle- aspirinin etken maddesini duymayan ya da intraket kullanmayan bir insan nasıl olur da bunların alımını yapabilir, olaya sadece matematiksel bakmayın lütfen çünki asıl o kısım sürecin en kolay öğrenilen kısmıdır.
3- Ha eğer arkadaşım deseydi ki madem hastanelerin bir de böyle birimleri var ve buralarda görev alınması gerekiyor bununla ilgili olan üniversite bölümleri geliştirilip mezunları da hastanenin bu tip kadrolarında değerlendirilir, o yazıya amenna derdim. Ama şu durumda çok da objektif bir değerlendirme yapılarak yazılmamış bir yazı olarak kalmıştır.
4- Lütfen bu yazıyı okuyan herkes işletme ya da iktisat mezunlarını bir dakikalık bir teste tabi tutsunlar ve onlara hastane satın alması ile ile ilgili bilgileri olup olmadığını sorsunlar?
 bu işlerde 4 yıldır çalışan biri oarak söyleyebilirim ki şartlar tamamen eşit bence illaki işletme-iktisat mezunu olmanın bir getirisi yok bu işler merak ve sabır ister kendini güncelleyebildiğin ölçü de de geliştirebileceğin öğretilerdir.

Gönderen: drink77 üzerinde Kasım 15, 2007, 10:12:08 ÖÖ
sevgili irreversible arkadaşım.Görevde Yükselme Yönetmeliği Açık ve net.4 yıllık ilgili bölüm mezunu olmayı istiyor.O konu ile ilgili ve ''bu işler merak ve sabır ister kendini güncelleyebildiğin ölçü de de geliştirebileceğin öğretilerdir'' tanımlamanı doğru bulmuyorum.O zaman herkes ilkokul mezunu hizmetli dahil ben kendimi yetiştirirm diye bu işe talip olur.İntraket almak için kullanmak Şart değil.Satın almada çalışan olarak artık sen kullanmayacağına göre kullananların isteklerine uygun geniş bir şartnameyle alımyaparsın.Ozaman kafana göre alım yaparsın.Neden mi teknik şartnameyi sen mi hazırlıyon ilgili kişi mi?Senin mantıkla gidersek ameliyathane malzemesi almak için amel.hemşire veya  anest.doktoru, bilgisyar almak için memur olmak diş malzemesi için dişçi olmak gerekir.''Arabayı ehşiyet kullanmaz belki ama ehliyetsiz yola çıkılmaz.''Buradaki fakülte mezunu olma şartı ehliyettir.Olmazsa olmazdır.Satın alma biriminin tecrübe istediğine katılıyorum.Buda zaqman gerektirir.4 sene önce siz herşeyi bilerek mi satın alma md.yrd oldunuz.Hayır zaman ve sabır gerek doğrudur.Ama ehliyet şart..derim .Bu diploma olayı matematiksel bir olay değildir emek işidir zaman işidir.Ozaman Hastanedeki tüm personel ben müdür olcam müd.yrd olcam,kendimi yetiştiririm,hızlı öğrenirim dese ne yapılabilir?Yanlış veya kırıcı olduysam affola.