SAĞLIK ÇALIŞANLARI.NET FORUM
Ağustos 30, 2008, 10:41:17 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Forumumuza hoşgeldiniz.

Forumumuzda sorduğunuz sorular ilgili uzman arkadaşlarımız tarafından kısa bir süre içerisinde cevaplanacaktır.

Ayrıca forumda dile getirdiğiniz bazı hususlar, editörlerimiz tarafından incelenerek, raporlaştırılacak ve ilgili yerlere iletilecektir. (Sağlık Bakanlığı, sendikalar vs.)

Yine editörlerimizin incelemesi neticesinde bazı konular sitemizin ana sayfasında haber olarak yayınlanacaktır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: sertifikalı hemşireler  (Okunma Sayısı 1301 defa)
misik7980
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 02, 2007, 07:41:36 ÖS »

öncelikle bizlere böyle bir imkan sundugunuz için tskr edrm benim kadrom
hemşire ve hemşire olarak  görev yapmaktayım ssk döneminde bundan önceki görev yerimde
çalışırken 1 yıllık anestezi teknisyenliği kursunu bitirdim ve 2,5 yıl boyunca
teknisyen olarak çalıştım eş tayini ile atandım burada idarenin keyfi
davranışları ile karsılastım bizi işlerine geldği gibi kulanıyorlar ihtiyaçları
oldugu halde teknisyenlik yaptırmadılar  eşim çok tayin oldugu için baska bir
hastaneye tayin olup gittiğimizde bu seferde  sen teknisyensin diyecekler
çalışmayınca insan pratiğini kaybediyor benim durumumda olan birçok hemşire var madem bu şekilde kenara atılacaktık bu kadar emeğe ve devletin bize yaptıgı masrafa yazık
13 04 2007 tarihinde bakanlığın yayınladığı atama ve nakil yönetmeliğinde bizim
durumuzda olanlara ihtiyaç halinde sertifikalı personel  görevlendirilir diyor
saglık bakanlığının geçmiş dönemlerde bu durumda olan hemşirelere teknisyen
kadrosu verdiğini duydum acaba bu dogrumu? biirde yargı yolu ile hakkımızı arasak baasarılı olabilirmiyiz ilginize tskrler
iyi çalışmalar
vasfiye
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2008, 01:14:01 ÖÖ »

merhaba,

ben de 3 yıllık hemşireyken,istanbulda bir SSK. eğitim hastanesinden 1996-97 yılları arasında,1 yıllık kurs ile anestezi sertifikası aldım.ve eski görev yerime  geri dönüp 1 yıl boyunca uzmansız ve hatta bir dönem tek teknisyen olarak  hasta uyuttum.daha sonra eş durumundan yine istanbul'a geri döndüm ve 11 yıl boyunca,aralıksız,hemşire kadrosunda anestezi teksniyeni olarak çalıştım.benimle beraber,aynı dönemde kurs aldığımız yaklaşık 7-8 arkadaş (ve diğer eski  ssk.hastanelerinde daha yüzlercesi) aynı göreve hemşire kadrosunda devam ediyor.

daha 10 gün önce,yine istanbul'da küçük bir hizmet hastanesine tayin oldum ve aynı sorunla karşılaştım. hemşire kadrosunda olduğum için anestezi teknisyenliği yapamayacağımı söylediler.hatta olay "aman hastalara dokunmayın,yazınız gelene kadar ameliyathane hemşireleriyle beraber gaz tampon yapın " gibi komik durumlara kadar geldi.Gülümseme)

önce il sağlık müdürlüğüne,oradan net bir cevap alınmayınca da ankaraya yazı yazıldı ve hala cevap bekleniyor.
şu an başhekimin görevlendirmesiyle anestezi teknisyeni olarak çalışıyorum.fakat bu irrite edici durum beni şu an çileden çıkarmış vaziyette. Üzgün

eski devlet hastanelerinde zamanında kursla teknisyen olan hemşirelere kadro verilmiş.daha doğrusu "ünvan:hemşire, görev ünvanı:anestezi teknisyeni" olarak belirtilmiş. ssk.döneminde bize,ne teknisyen kadrosuyla ne durumumuzla ilgili bir açıklama yapılmadı.hatta bu hastaneye geldiğimde personel servisi ufak çaplı bir şok yaşadı ve benden hemen sertifikamı getirmemi istediler.ünkü devlet hastanelerinde kurslardan sonra görev ünvanı değişikliği hemen yapılıyormuş.

yarın öbür gün çalıştığım hastaneye,sözleşmeli anestezi teknisyeni veya başka bir devlet hastanesinden hemşire kadrosunda anestezi teknisyeni tayin olursa,bana "hadi sen git" diyebilecekler.biz joker eleman mıyız yoksa tampon eleman mı anlamadım?Ney?

ssk.döneminde,personel alımı kısıtlanmasından kaynaklanan bu kurslar sayesinde bir çok insan sertifika aldı,röntgen,labaoratuar gibi kurslar da açıldı.bizim durumumuzda olan bir çok çalışan var ama bu durum çok rencide edici...en azından ben öyle olduğunu düşünüyorum çünkü "sen teknisyen ol,yok artık lazım değilsin,git hemşire ol" gibi tavırlara maruz kalmak istemiyorum.

bu konuda kiminle muattap olacağımızı da bilmiyorum.bir zamanlar bize verilmesi gereken bu ünvanı alabilmek için,şimdi tarih olmuş SSK.yı mı dava edeceğiz? acaba teknisyen ünvanı alabilme imkanımız var mı?

bu konuda bilgisi olan lütfen yardımcı olsun.
 huzurlu bir hayat dileyiğle....
vasfiye
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2008, 01:28:21 ÖÖ »

bu arada az önce bulduğum bir yazıyı buraya eklemek istiyorum.sanırım sorunumuzun cevabını maalef buldum.Üzgün(
fakat anlamadığım,nasıl oluyor da kadro değişikliği yapılmadığı halde,görev ünvan değişikliği yapılıyor?

------------------------
Sertifika, teknisyen kadrosuna atanmaya hak sağlar mı?20 Temmuz 2006 00:00
Soru:
İyi çalışmalar.
Sağlık Bakanlığında çalışan bir arkadaşımın kadrosu hemşirelik, fakat 2003 yılında Ankara Dışkapı SSK. hastanesinde bir yıl röntgen teknisyenliği eğitimi alarak röntgen teknisyenliği sertifikası aldı. 2003 senesinden beri de röntgen teknisyenliği yapıyor ve röntgen teknisyenliği kadrosuna geçmek istiyor.
Benim size sorum.
1. Arkadaşım röntgen teknisyenliği kadrosuna geçebilir mi?
2. Geçebiliyorsa hangi yolları izlemelidir.

Cevap:
Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 3 üncü maddesi ile Devlet Memurları Kanununun temel ilkeleri; sınıflandırma, kariyer ve liyakat olarak tespit edilmiş ve bu madde ile sınıflandırma; "Devlet kamu hizmetleri görevlerini ve bu görevlerde çalışan Devlet memurlarını görevlerin gerektirdiği niteliklere ve mesleklere göre sınıflara ayırmaktır." şeklinde tanımlanmıştır.

Diğer taraftan, Devlet Memurları Kanununun 33 üncü maddesiyle, kadrosuz memur çalıştırılmayacağı ve memur deyimine giren kişilere gördürülen hizmetlerin gerektirdiği görevler için tespit olunan kadroların Genel Kadro Kanununda gösterileceği hükme bağlanmış ve 13.12.1983 tarih ve 190 Sayılı Genel Kadro ve usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile kurumlara ihdas edilen gerekli kadrolar, sınıf, derece, unvan ve adet olarak belirlenmiştir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinde Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfının kapsamı belirlenmiştir. Anılan maddenin III üncü fıkrası "Bu sınıf, sağlık hizmetlerinde (Hayvan sağlığı dahil) mesleki eğitim görerek yetişmiş olan tabip, diş tabibi, eczacı, veteriner hekim gibi memurlar ile bu hizmet sahasında çalışan yüksek öğrenim görmüş fizikoterapist, tıp teknoloğu, ebe, hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmetler mütehassısı, biyolog, psikolog, diyetçi, sağlık mühendisi, sağlık fizikçisi, sağlık idarecisi ile ebe ve hemşire, hemşire yardımcısı, (Fizik tedavi, laboratuar, eczacı, diş anestezi, röntgen teknisyenleri ve yardımcıları, çevre sağlığı ve toplum sağlığı teknisyeni dahil) sağlık savaş memuru, hayvan sağlık memuru ve benzeri sağlık personelini kapsar." hükmü uyarınca, bu sınıf kapsamında yer alan kadrolarda görev alabilmek için mesleki sağlık eğitimi görerek belirtilen unvanları ihraz etmek gerekmektedir.

Orta öğretim seviyesinde eğitim kurumu olan sağlık meslek liselerinden okuyan öğrenciler gördükleri program esas alınmak suretiyle ebe, hemşire, ebe-hemşire, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, röntgen teknisyeni gibi unvanlar ile mezun olunmaktadır.

Orta öğretim kurumlarından mezun olduktan sonra kurumlarca personelini hizmet ihtiyaçlarına göre yetiştirmek maksadıyla açılan kursları bitirmenin ilgililerin öğrenim niteliğini değiştirici bir mahiyet taşımamaktadır.

Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesi ile hizmet sınıfları; Genel İdare Hizmetleri Sınıfı, Teknik Hizmetler Sınıfı, Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı gibi sınıflara ayrılmış ve Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri uyarınca ihdas edilen kadrolar; hizmet ve görevin gerektirdiği nitelik ve diğer hususlar göz önünde bulundurularak birbirinden farklı unvanlardan oluşturulmuştur.

Bu sebeple, gördüğü öğrenim sebebiyle "hemşire" unvanını ihraz eden ilgilinin daha sonra gördüğü öğrenim niteliğini değiştirici mahiyette olmayan kurumca açılmış kurs bitirmesi dikkate alınarak, röntgen teknisyenliği için ihdas edilen Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfına dahil "röntgen teknisyeni" kadrosuna atanmasın mümkün olmadığı düşünülmektedir.

kaynak:http://sorucevap.memurlar.net/soru/747/
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!