SAĞLIK ÇALIŞANLARI.NET FORUM

ORTAK KONULAR => Ortak konular => Konuyu başlatan: özkan aydemir üzerinde Temmuz 19, 2007, 01:28:52 ÖS

Konu Başlığı: GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA TABİ OLMADAN İDARECİLİK ALANINDA ATAMA YAPILABİLİRMİ
Gönderen: özkan aydemir üzerinde Temmuz 19, 2007, 01:28:52 ÖS
tüm sağlık çalışanları olarak yıllarca özverili bir şekilde sağlık teşkilatında hizmet vermekteyiz. Herkes gibi tüm sağlık çalışanları da  idarecilik alanında yapılması beklenen görevde yükselme sınavını beklemektedir. son günlerde özellikle seçim döneminde değişik dedikodu tarzında duyumlar almaktayız. aldığımız duyumlar dedikodu tarzında olsada bizleri üzmektedir.  çalışma moral ve motivasyonumuzu bozmaktadır. Aldığım duyumlar da kesin bir bilgi ve belge olmamakla beraber yinede sizlerle paylaşmak isterim. Görevde yükselme sınavı yapılmadan istediğiniz herhangi bir memuru bakanlık onayı ile sağlık müdür yardımcılığı gibi üst derece kadrolara atayıp bir alt görev olarak kadrolu bir şekilde şube müdürlüğü, hastane müdür ve yardımcılığı görevine atamasının yapıldığını duydum ve tüylerim ürperti. korkunç bir durum. eğer kadrolu olarak bu şekilde idareci atamaları yapılıyorsa neden görevde yükselme yönetmeliği çıkarılarak insanlar boşuna ümitlendiriliyor. Eğer aldığım duyum doğru ise idarecilik alanında sağlık çalışanlarının görevde yükselme sınavını beklemesinin bir anlamı yok. deyim yerindeyse atı alan üsküdarı geçiyor mu? Burdan dedikodulara mahal vermemek için Sağlık Bakanlığına seslenmek istiyorum.duyduğumuz dedikodular gerçek mi? sağlık müdür yardımcılığı gibi üst derece makamlara Bakanlık onayı ile atama yapılıp bir alt görev olarak Şube Müdürlüğü hastane müdürü ve yardımcılığı kadrolarına kadrolu olarak görevde yükse sınavına tabi olmadan atama yapılıyor mu?  eğer bu şekilde atama yapıldı genellikle hangi şartlara haiz memurların atamaları yapılmaktadır. Son 2 yıl içinde kaç kişinin bu şekilde ataması yapılmıştır. atama yaptı iseniz atama yaptığınız kişilerin ünvanları, eğitim durumları, sağlık bakanlığına değişik kurumlardan geçiş yapanlar var ise hangi kurumlardan geçiş yapmışlardır sayı olarak vermesini isteriz. Tüm sağlık çalışanlarının da eminim bu sorunun cevabını merak ettiklerine inanmaktayım. bizler sağlık teşkilatında görev yapan elemanlar olarak kurumumuzda yaşanan idareci atamalarından haberdar olmayı isteriz. eğer bu şekilde atama yapıldı ise bu şekilde yapılan atamalara kadrolaşma diyebilirmiyiz? 2006 yılında görevde yükselme yönetmeliğinde bu şekilde bir açıklık varsa sendikaların neden sessiz kaldığını merak etmekteyim. neden hukuki sürecte bir mücadele verilmemektedir. eğer bu şekilde atama yapılıyorsa sendikalar susma yoluylamı personelin hakkını savunmaktadırlar. eğer bu şekilde atamalar yapılıyorsa sendikalarımız neden yürütmeyi durdurmak için idari mahkemelere dava açmamaktadırlar. bu sorularıma cevap bulmayı çok isterdim