SAĞLIK ÇALIŞANLARI.NET FORUM
Ekim 07, 2008, 07:23:56 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Forumumuza hoşgeldiniz.

Forumumuzda sorduğunuz sorular ilgili uzman arkadaşlarımız tarafından kısa bir süre içerisinde cevaplanacaktır.

Ayrıca forumda dile getirdiğiniz bazı hususlar, editörlerimiz tarafından incelenerek, raporlaştırılacak ve ilgili yerlere iletilecektir. (Sağlık Bakanlığı, sendikalar vs.)

Yine editörlerimizin incelemesi neticesinde bazı konular sitemizin ana sayfasında haber olarak yayınlanacaktır.

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: 4B NE DEMEKTİR?  (Okunma Sayısı 668 defa)
irreversible
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 02, 2007, 11:37:04 ÖS »

Bir hemşire olarak, 4B pozisyonundaki atamaların ne anlama geldiğini sormak en doğal hakkım olsa gerek.
bence bu şu demektir;

1-Kurumlara deniliyorki, bunlar ucuz işçidir -dikkat ederseniz maliyeti düşük olsun diye genelde orta öğretim düzeyinde hemşire alınmaktadır-kafanızı bozan olursa idare olarak 1 ay öncesinden sebep göstermeksizin sözleşmeyi fes edersiniz olur biter.
2-Eğer hakkını savunan emeğinin sömürülmesine -ayda 10/11 gerekirse günaşırı 24 saatlik -morning- nöbet listelerinden bahsediyorum yada  kardeşim senelik izin mizin yok vs. vs.- göz yumamayan çalışanlarınız olursa kimin derebeyi olduğunu, sizi burda zorla tutmuyoruz hanımefendi şeklinde cümleler kurarak şantaj ve mobbinge varan küçülmüş insan davranışları gösterebilirsiniz.Üstelik bunda gizli bir sevinç de duyarsınız.
3-Bunların hastalanma hakkları da yok.

Sadece bu kadarı bile benim midemin bulanmasına yetiyor!

Orta öğretim düzeyinde 16 bin personel alacak olup -üstelik özlük haklarından mahrum bırakarak- AB diye tutturan yöneticilere de selam ediyorum bu arada.

Bir kere önce oturup primer hemşirelik nedir? Avrupada hemşirelik eğitimi nasıldır?  önce onu bi incelemelerini de salık veririm yeri gelmişken.

Aslında ne diyorum ben ya bakın lafı eğitime kadar getirdik demekki neymiş herşeyin başı sağlık.....

anlayana davul zurna anlamayana.....

irreversible
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2007, 12:07:38 ÖÖ »

Olayın bir de ayrımcılık boyutu vardır, bilmem sevgili meslektaşlarımın dikkatini çekti mi?
Aynı doğrulardan yola çıkan, sağlık personelinin bu çilesi nedendir?
Sayılarla kafayı bozmak niye 657, 4924, 4/B ... bir de bunların eğitim süreleri de farklı meslek lisesi, önlisans, lisans, yok yani bu kadarı hakikaten canımı sıkıyor yahu..
amaç nedir yani bizi zorla tutmuyorlar diyip birkaç kişinin kaderimizi belirlemesine izin mi verelim,,,
çalışmaya istihdam edilmeye bi itirazım yok ama aradaki ince farklara dikkat edelim lütfen!

üstelik bütün iletişim araçlarında insanlar 4/B den bahsediyor ama bir kişi de yahu ne yapılmak isteniyor bunu sorgulamıyor...

ne kadar korkunç değil mi?
sanki pazar yeri gibi  ben hiçbir fark göremiyorum...

kendimi iyi hissetiğim birgün hemşirelik mesleğinin o zavallı otonomisinden ve  beyaz melek sorunsallından bahsetmek isterim.Konu bütünlüğünü sağlamış oluruz hiç değilse....

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!