Müsteşardan Lisans Tamamlama Müjdesi
Salı, 22 Nisan 2008
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci lisans tamamlama ile ilgili olarak yaptıkları girişimlerden bahsederek “Daha önceleri gerek Sayın Bakan, gerek sizinle yaptığımız görüşmelerde sağlık çalışanlarına lisans tamamlama hakkında olumlu görüş bildirmiştiniz Ayrıca Kurum İdari Kurul’da da bu yönde karar alınmıştı. Türk Sağlık-Sen olarak geçtiğimiz günlerde YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’la yaptığımız görüşmede, Sayın Başkan “En çok önem verdiğimiz alanlar mesleki eğitim ve Sağlık. Sağlıkta çok iyi şeyler yapacağız. Lisans tamamlama ile uğraşacağım. YÖK olarak sağlık alanında birinci öncelikli konumuz bu olacak. 60 bin sağlık çalışanını ilgilendiren bu konu ile ilgili olarak gerekli çalışmalar yapılacak” diyerek bize söz verdi.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi bu konuda alt yapı çalışmalarına başladı. AÖF Dekanı Prof. Dr. Nazmi Ulutak’la yaptığımız görüşmede Sayın Dekan, “ Türk Sağlık-Sen’i çabasından dolayı kutluyorum. Siz üzerinize düşeni yaptınız. Biz de Açık Öğretim Fakültesi olarak gerekli hazırlıkları yaptık ve lisans tamamlamaya hazırız. Sağlık Bakanlığının talebini bekliyoruz” dedi. Sağlık çalışanları olarak bu konuda gerekli görüşmeleri yaparak bir an önce bu hakkın verilmesini istiyoruz. Herkes bu konuda olumlu düşünüyor. Sağlık çalışanlarını daha fazla bekletmeyin. Bu hakkı verin” dedi.
Müsteşar Yardımcısı Nihat Tosun Lisans Tamamlama Görüşmelerini Yapacak
Konu ile ilgili olarak olumlu düşündüklerini ve bu sorunu en kısa zamanda çözeceklerini ifade eden Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu “ Bu konuda en kısa zamanda YÖK ve Açık Öğretim Fakültesi ile görüşüp sağlık çalışanlarına lisans tamamlama hakkının verilmesini sağlayacağız. Bu konu ile ilgili olarak Müsteşar Yardımcımız Sayın Nihat Tosun’u görevlendirdik. Sağlık çalışanları bu hakka kavuşacak” dedi.